Nytt bygge för ett större syfte 

Söderlinds EL har fått förtroende att hjälpa Stockholm Stadsmission med Wästbygg som uppdragsgivare i deras allra första satsning att bygga egna socialt hållbara bostäder till de som behöver det som mest. Projektet är en unik milstolpe i Stockholm Stadsmissions arbete med att skapa en mer tillgänglig bostadsmarknad.

Stockholms stadsmissions uthyrningsmodell vänder sig till människor som av olika skäl kan ha svårt att komma in på bostadsmarknaden eller vidare i flyttkedjan.  Det är allt från unga, barnfamiljer och äldre som drabbas.

Gemensamt är knappa ekonomiska resurser, få kontakter som kan hjälpa till med bostad och för kort kötid i den vanliga bostadskön. Ambitionen är att bygga för framtiden och skapa en plats där personer kan bo bra och bo kvar – oavsett inkomstnivå. Därför har fokuset varit på mindre, välplanerade lägenheter med målet att upplåta lägenheter till hyror som människor har råd med.

Söderlinds EL har tagit fram systemlösningar, rambeskrivning och bygghandlingar. Vår ambition är att sätta stämpeln för hur Stadsmissionens tekniska lösningar kommer vara även i kommande projekt. Söderlinds EL kommer även bedriva installationer i dessa 37st lägenheter och 4st radhus och kommer därmed leverera allt från 0-handling till inflyttning gällande Elinstallation.

© Söderlinds EL AB, Org.nr 559067-5400